Fødselshjælper i København

Hvad er en fødselshjælper / en doula?

Tidligere har der været tradition for, at den fødende kvinde havde en hjælper med som hun kendte i forvejen og som kunne hjælpe og assistere under fødslen. I dag har de fødende helt naturligt deres mand med til fødslen, hvad han ikke var tidligere. I England og USA er det meget almindeligt at have en Fødselshjælper/doula med til fødslen. I dag er der en tendens og tryghed i, at have en fødselshjælper/doula med til fødslen. Det har vist sig ud fra flere undersøgelser, at have en doula med under hele fødslen, nedsætter risikoen for kejsersnit og ve-stimulerende drop. Det bliver også nemmere at håndtere smerterne under fødslen, da doulaen vil guide dig og hjælpe og støtte dig i, præcis hvad du har brug for.

Hvorfor bruge en doula?

I dag har fødegangene meget travlt og det betyder, at det fødende par desværre er meget overladt til sig selv. Det kan en fødselshjælper/doula hjælpe med. Hun er til stede under hele fødslen og er med frem til jeres barn er født. En doula/fødselshjælper kan ikke sidestilles eller sammenlignes med en jordemoder. Doula/fødselshjælperen er med under fødslen til at skabe ro, støtte, omsorg, hænder og skabe den boble som en fødsel kræver. Jeg oplever et godt samarbejde med jordemoderen under fødslen, som er utrolig glad for de ekstra hænder og støtte der er omkring dig. Så alt i alt bliver det et fint samarbejde mellem alle der er med og støtter dig og din fødsel.

Det kan også være du har brug for støtte i at opfylde nogle af de ønsker og forventninger du havde til fødslen. Manden kan mange gange stå og føle sig overflødig midt i en fødsel. Han kan let føle sig hægtet af. Jeg vil hjælpe med at inddrage og støtte din partner undervejs, så han ikke føler sig helt overset. Din partners rolle er også meget vigtigt, da han kan opmuntre og støtte dig som kun din partner kan. Partneren er altid utrolig glad og taknemmelig for den hjælp, han har følt når der har været en doula under hele fødslen. Han er selvfølgelig den vigtigste medspiller under fødslen og den del forstyrrer jeg naturligvis ikke.

Hvis du vælger at have mig med til din fødsel, kommer jeg på barselsbesøg hjemme hos jer senest en uge efter I er kommet hjem fra hospitalet. Her taler vi hele fødslen igennem og får fødslen samlet til en stor samlet oplevelse. Det er rigtig rart at få talt alle detaljerne igennem, da 3 par øjne og ører kan bidrage med hver sin fødselshistorie.

Huskdigselv Zoneterapi

Fødselshjælper anbefaling

En beretning og en anbefaling fra en sej nybagt mor

Da jeg var gravid, så blev jeg meget utryg hver gang jeg tænkte på selve fødslen. Derfor besluttede vi tidligt, at vi skulle have en fødselshjælper ved vores side. Izabella var bare det helt perfekte match for os, for hun er med sit rolige sind god til at tune ind på ens individuelle behov. Fx havde jeg under fødslen brug for at holde i hånd gennem samtlige veer – og Izabellas hånd var der hver gang jeg greb ud efter den. Izabella bevarede overblikket og informerede mig og min kæreste om, hvor langt vi var i forløbet og hun havde løbende en god dialog med jordmoderen.

Jeg havde hele tiden en fornemmelse af, vi var et team, som sammen skulle klare os igennem strabadserne, og jeg havde virkelig gavn af opbakningen hele vejen igennem.

Også tiden op til fødslen samt bagefter fungerede godt og trygt med Izabella. Vi giver hermed de varmeste anbefalinger og et stort tak – for at have hjulpet os igennem og været en del af vores livs største øjeblik. Liza

Nybagt mor fra 2016

Jeg havde fornøjelsen af Izabella som fødselshjælpe ved fødslen af min søn.

Da der var stor usikkerhed om, hvorvidt faderen kunne nå at komme hjem fra sit job i Jylland, repræsenterede Izabella en stor sikkerhed for, at der så alligevel ville være en fødselshjælper, og ovenikøbet en yderst professionel én af slagsen, der også var i stand til at smertelindre.

Fra første ve, var Izabella på banen med det samme med stor interesse og empati. I forbindelse med fødslen, der viste sig at blive utrolig lang, 3½ døgn, var min oplevelse, at Izabella var der hele tiden. Hun havde en helt særlig evne til at være nærværende og med meget stor situationsfornemmelse og ekspertise at gøre præcis det, der hjalp bedst i enhver given situation. Hun masserede, lyttede, var opmærksom på både fysiske og pyskiske signaler og havde en utrolig stor viden, hvilket skabte en enorm tryghed. På intet tidspunkt følte jeg mig alene – vi var sammen om fødslen, og da vi kom til pressefasen, hvilket jo er et meget følsomt øjeblik, havde hun også fuldstændig styr på, hvordan hun bedst kunne hjælpe.

På intet tidspunkt følte jeg mig blottet på en negativ måde, selvom selve scenariet virker specielt. Hvordan hun formår at falde så godt ind, vides ikke, men hun har virkelig en fantastisk evne til at blende ind, og det lykkedes hende også at have et rigtig godt samarbejde med jordmoderen og sygeplejerskerne.

Hvis jeg skulle have flere børn, ville jeg klart booke Izabella igen. Det er der ingen tvivl om. Jeg kan KLART anbefale hende og står gerne til rådighed med yderligere oplysninger! Karina

Nybagt mor fra 2015

Anbefaling: En tryg oplevelse. Jeg kan på det varmeste anbefale Izabella som fødselshjælper!

Jeg fik zoneterapi hos Izabella under hele graviditeten og det var rigtig dejligt at have disse behandlinger som holdepunkter i en tid, hvor man både fysisk og psykisk kan føle sig udfordret. Jeg besluttede tidligt at graviditeten at bruge Izabella som fødselshjælper og det gjorde at min angst og bekymring for selve fødslen blev væsentligt mindre – for jeg vidste, at jeg på trods af travlhed og vagtskifte på fødegangen ville have Izabella og min kæreste ved min side og det var en tryg og god tanke at holde fast i under graviditeten – jeg tænkte, at vi var et lille team som kendte hinanden på forhånd og at ligegyldigt hvordan fødslen skulle udvikle sig skulle vi nok komme igennem det på en god måde.

Under selve fødslen var Izabella en stor hjælp. Min datter ville til verden en aften med meget travlhed på fødegangen og Izabella var, sammen med min kæreste, med til at skabe det “rolige rum” omkring mig som jeg havde brug for. Izabella var god til at fornemme hvad jeg havde brug for og hun hjalp os med at få en fornemmelse af hvor langt jeg var i fødslen.

Izabella var en stor hjælp og jeg vil på det varmeste anbefale andre kommende forældre at have hende med til fødsel. Annonym

Fødselshjælp i 2017

Erfaringer som fødselshjælper og doula?

Jer er uddannet fødselshjælper efter Enatal Metoden. Jeg har en mange års erfaring og ekspertise i fødsler.
Udover kropsterapeut og zoneterapeut, er jeg også uddannet SOSU assistent, hvilket betyder, at jeg kan gå til hånde på en professionel måde under fødslen. Jeg er samtidig så heldig, at jeg ved, hvad det vil sige at have en fødselshjælper med til fødslen. Mine 2 sidste fødsler havde jeg fødselshjælper Dorte Christiansen med. Og det ville jeg ikke have været foruden. Jeg ved derfor på min egen krop, hvad det vil sige at have den store støtte, hjælp og omsorg under fødslen.

Hvordan fungerer et forløb med en doula?

Et forløb hos mig starter under din graviditet, hvor du typisk kommer og får zoneterapi eller kropsterapi behandling jævnligt under din graviditet. Når der cirka er 2 måneder til termin, møder jeg også din partner, så vi alle kan hilse på hinanden. Når fødslen starter, vil jeg være til stede hvor vi aftaler det. Nogen foretrækker i hjemmet når veerne så småt er gået i gang. Andre foretrækker at vi mødes på hospitalet når der er kommet lidt mere gang i veerne. Uanset hvad, så giver jeg den fødende ve-regulerende tryk og guider hendes vejrtrækning og finder ind til roen og vejrtrækningen.

Når du har født, vil jeg komme på barselsbesøg hjemme hos jer, hvor vi taler fødslen igennem. Jeg vil stå til rådighed 14 dage før og efter din termin. Jeg tilbyder forskellige fødselspakker, og priserne er vejledende og kan skræddersyes efter dine ønsker og behov.

Ønsker du at booke en tid?

Fødselspakker kan tilrettelægges individuelt og skræddersyes helt efter dit behov.