Det er en tilfældighed, at Gry og Izabella deler samme efternavn, Winther. Men det er bestemt ikke tilfældigt, at Gry er blevet ansat som ny zoneterapeut hos Huskdigselv. For Gry har nemlig den tilgang til mennesker og zoneterapi, som er fundamentet hos Huskdigselv.

Gry har ikke kun samme tilgang til zoneterapi og sine klienter, hun er også en varm og utrolig empatisk person ligesom Izabella. Det fandt jeg hurtigt ud af, da jeg var til min første zoneterapibehandling ved Gry.

Under min behandling fik jeg spurgt lidt ind til, hvem Gry er, hvad hendes baggrund er, og hvorfor hun nu er zoneterapeut hos Huskdigselv. Så er du nysgerrig på at lære Gry lidt bedre at kende?

Så læs med her…   

Gry, vil du ikke fortælle lidt om dig selv?

Jo da! Jeg er 50 år og har 4 dejlige voksne børn og 2 skønne børnebørn, som alle betyder helt utrolig meget for mig, og jeg bruger enormt meget tid med dem. Jeg bor i København, som jeg nyder i fulde drag, men jeg elsker virkelig også at være i mit sommerhus i Nordsjælland. Det er hele familiens lille helle med ”simple living”, lyse dage og mørke nætter, udeliv og natur, men først og fremmest ro og tid.

Jeg er et meget nysgerrigt menneske, og jeg har et behov for hele tiden at udvikle mig og lære nye ting, men også fordybe mig i noget, som jeg brænder. Derfor er det også blevet til flere forskellige uddannelser i tidens løb, men jeg synes, jeg er landet et godt sted som zoneterapeut. Det er et virkelig spændende fag, som man virkelig kan dykke ned i og udvikle sig med hele livet.

Nåh? Hvilke uddannelser har du da taget?

Jamen jeg er faktisk uddannet arkitekt, og jeg har de fleste år af mit arbejdsliv arbejdet med byplanlægning og bygningsplanlægning. Så har jeg også taget en lederuddannelse, der fokuserer meget på kommunikation og relationer. Jeg har arbejdet som teamleder i en udvekslingsorganisation, som formidlede interkulturelle udvekslingsrejser for unge, og så har jeg sideløbende med disse jobs taget uddannelser såsom coach, mindfulnessinstruktør og selvfølgelig zoneterapeut.

 

 Det var noget af et CV! Hvad har drivkraften været i dine uddannelser og jobs? 

Mennesker! Mennesker har helt klart været min drivkraft i mit arbejdsliv. Det er selvfølgelig kommet til udtryk på forskellige måder afhængigt at job og faglighed. Men det centrale har altid været, hvordan mennesker kan få det godt. Det har handlet om at skabe fysiske rammer, udviklingsmuligheder, læring – og nu som zoneterapeut handler det for mig om at bidrage til bedre balance og velvære for den enkelte

Men hvorfor valgte du at skifte karriereretning? Der er jo ret langt fra arkitekt til zoneterapeut. 

Jeg havde igennem flere år haft en oplevelse af, at mit job var blevet for administrativt, at der var emner, som jeg var optaget af og sider af mig – både fagligt og menneskeligt – som jeg ikke fik brugt. Samtidig har jeg været sygemeldt med stress, hvilket gav mig anledning til at reflektere over mit liv, og her blev det meget klart for mig, at jeg skulle noget andet med mit arbejdsliv på et tidspunkt, så snart det blev muligt.

Hvornår skiftede du så retning?

Jeg har jo været eneforsørger i mange år, og da mine børn var flyttet hjemmefra, var tiden moden til for alvor at tage et skridt i en ny retning. På det tidspunkt var jeg også blevet mere klar på, hvad jeg skulle. Jeg havde nemlig taget en coachuddannelse og en mindfulnessinstruktøruddannelse, men jeg savnde den kropslige dimension og at kunne gøre noget helt konkret og håndgribeligt for at hjælpe andre mennesker til at få det bedre fysisk og psykisk, hvor zoneterapien arbejder med begge dele. Så derfor valgte jeg at uddanne mig som zoneterapeut.

Det er så rigtige. Jeg kan altid mærke, hvordan jeg får det bedre med det samme efter en zoneterapibehandling – og det er både fysisk og psykisk. 

Hvor dejligt at høre! Det er netop dét, jeg gerne vil hjælpe mennesker med – at få det bedre. Og det gælder jo både krop og sind. Så jeg er simpelthen så glad for at være startet her hos Huskdigselv, hvor jeg får mulighed for det som zoneterapeut. 

Hvad synes du så bedst om ved zoneterapien?

Jamen, det må være den holistiske behandlingsform, som zoneterapi jo er, hvor man fokuserer på det hele menneske, og det der omgiver den enkelte. Når jeg behandler, er omdrejningspunkt derfor den gode relation og samtalen mellem klienten og mig som behandler, så jeg kan få indblik i klientens tilværelse, tanker osv.

 

Det er også fantastisk, hvordan et zoneterapiforløb sagtens kan række ud over de enkelte behandlinger. Et zoneterapiforløb sætter ofte tanker i gang omkring, hvordan man har indrettet sit liv, og hvordan man kan få det bedre. På den måde kan det være afsæt for ny inspiration, nye perspektiver og små justeringer i både ens tanker og liv, som kan gøre en kæmpe forskel i forhold til at rette op på ubalancer og opnå mere glæde og tilfredshed i tilværelsen.

 

Jeg synes også at zoneterapien er fantastisk på den måde, at man i behandlingen på samme tid kan arbejde langsigtet med forebyggelse eller oprettelse af ubalancer, og samtidig kan give sine klienter en helt umiddelbar oplevelse af afspænding og lindring med det samme.

Det er lige præcis det, jeg har oplevet i mit zoneterapiforløb hos Huskdigselv. 

Det kan jeg godt forstå, du har. For Huskdigselv er nemlig det her rolige og nærværende frirum, hvor den enkelte er i fokus, og hvor der er plads til alle tanker og følelser, som man bærer rundt på. Det er noget, som både Izabella og jeg lægger vægt på. Huskdigselv er samtidig en klinik med høj faglighed – både inden for fertilitet, graviditet og fødsel, som jo er klinikkens specialer, men også inden for alle de andre områder, hvor zoneterapien har en positiv effekt.

 

Jeg lægger selv vægt på at være empatisk og nærværende, og samtidig synes jeg, at høj faglighed og professionalisme er helt afgørende for en god behandling. Så jeg er meget glad for at være en del af Huskdigselv, der rummer alt det!